gong

gong

Anika Petrović – licencirani praktičar zvučne masaže

Pre par godina praiskonski zvuci čarobnih činija su za mene otvorila vrata drugog sveta, ljubavi i traganja za znanjem o vibracijama i zvucima. Puno godina traganja je iza mene, učenja raznih veština, masaža, reikija, meditacija, tai chi, yoge, da bih se pronašla u zvucima ovih drevnh instrumenata koji stvaraju harmoniju, veštinu, lepotu.

Šta je zvučna masaža i kako deluje:

Svojim umirujućim zvucima zvučne činije opuštaju i na taj nežan način dotiče najfinije nivoe našeg bića, rastvarujući nakupljenu napetost, pokreće snage samoiscjeljenja i podstiče kreativnu energiju. Harmonični zvuci činija svojom nežnošću opuštaju i veoma brzo dovode u stanje duboke relaksacije. Ritmičkim pokretima se ozvučuju činije i te zvučne vibracije koje se prenose na telo i nežno masiraju svaku ćeliju da zavibrira. Osećaj sigurnosti i zaštićenosti u polju tih divnih zvuka koji kao da umotaju u zvučni omotač, dovode u stanje iz koga se lako otpuštaju negativni obrasci, nakupljen stress, brige, kao i osećaji koji negativano utiču na naše zdravlje. I upravo na taj način zvuk isceljuje i na fizičkom nivou jer veoma duboko prodire i tada pokreće otpuštanje i transformiše kako na emocionalnoj tako i na svim drugim nivoima. Zvučnu masažu opisuju i doživljava se kao veoma prijatna i opuštajuća. Kako se živi u veoma bučnim sredinama uz uticaji raznih tehničkih uređaja sve više ljudi pati od stresa i u potrazi je za mogućnostima odmora za svoje telo, duh i dušu. Zvučna masaža je veoma delotvorna metoda koja se izvodi prema individualnim potrebama svake osobe. Blag i harmoničan zvuk ubrzo dovodi u stanje duboke relaksacije, alfa, theta stanje. Zvučna masaža se zasniva na drevnom znanju o uticaju zvuka koji je primenjivan još od pre više od 5000 godina.

gong 1

Zvučne činije se polažu na telo ili se radi u auri i laganoritmičkim pokretima se ozvučuju palicom. Ti nežni i harmonični zvuci koji se proizvode ubrzo dovode u stanje duboke relaksacije. Ritmičke zvučne vibracije se prenose se na telo stvarajući u njemu suptilne vibracije, koje se često doživljavaju kao neka vrsta “masaže”.

Mogućnosti iscjeljivanja zvukom su zaista impresivne i neograničene.

GONG

Gong se smatra najiscjeljujućijim instrumentom na svijetu. – Gong svojom vibracijom djeluje blagotvorno na tjelo i um, harmonizuje funkcije leve i desne hemisvere mozga, veoma brzo dovodi u stanje duboke opuštenosti i na tom nivou otklanja telesne i duševne blokade, obnavlja ćelije u  tijelu, smiruje, pročišćuje i harmonizuje osjećaje, oslobađa od stresa i strahova, ublažava bolesti i pročišćuje prostore od negativnih energija.